Започна кампания за смяна на енергодоставчиците

11:53, 14 сеп 15 25 624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна първата кампания за колективна смяна на доставчика на електроенергия за бизнеса в България. Промяната е стъпка към преминаването на фирми към свободния пазар и ще се извършва чрез онлайн платформа energienpazar.bg. Това съобщи на пресконференция Венцислав Топузов, управител на сайта, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Идеята на създателите е обединени групи от бизнес потребители да се възползват от възможността да получават ток на по-изгодни цени.

„Очакваме да се постигнат около 12-15% по-ниска цена за електроенергия в сравнение с цените, които фирмите плащат в момента на регулирания пазар“, обяви Топузов. 

По думите му смяната на доставчика не е изгодна за битовите потребители, тъй като цените за битови клиенти в момента са по-ниски от тези на свободния пазар.

Кампанията ще се проведе на територията на Западна България и по-конкретно на терена, където работи ЧЕЗ Разпределение. Тя ще продължи до 30-и октомври. След това ще бъде проведена конкурсна процедура за получаване на оферти от алтернативни доставчици на ток.

За първите 7 месеца от началото на работата на energienpazar.bg са обработени запитвания за над 50 000 мегаватчаса. Към момента сайтът предлага оферти на 10 лицензирани търговци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама